poniedziałek, 8 października 2012

Kuchnia na jesień. Zupa z brukselki





Pozdrawiam,
Petit Pastel

8 komentarzy:

  1. Prosty i szybki pomysł na obiad - ciekawe połączenie brukselki i śmietany, muszę spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam gorąco, z dodatkiem świeżo mielonego pieprzu będzie jeszcze lepsza!
      Pozdrowienia z deszczowego miasteczka :)

      Usuń
  2. Brukselka jest pyszna!
    I taka piękna,jak piszesz.
    Pojedyncze jej płatki są niezwykłej urody.
    Zapraszam się na Twoją zupę!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zapraszam serdecznie - wpadnij się ogrzać :)

      Usuń
  3. Muszę się przyznać: brukselka jest jedynym warzywem, którego od dzieciństwa nie znoszę. Choćby nie wiem jak pysznie wyglądała zupa, od zawsze brukselkę omijam. Swego czasu mama starała się mi je wyjąć przed podaniem ;).

    Twoje zdjęcia natomiast uwielbiam :).

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Spróbuj może zminimalizować widoczność brukselki? :D pociachać jakoś może lub zmiksować i jako krem?

      Usuń
    2. To nie pomoże. Smaku też nie lubię ;).

      Usuń
    3. Śniła mi się dziś owsianka i wielka wątpliwość czy zdecydować się na jej zjedzenie ;) To tak apropos naszych kulinarnych wywodów o smakach, do których nie możemy się przekonać. Smak brukselki jest dziwny, Evitaa nie lubi i ja jej się nie dziwię, można nie mieć ochoty na te kapustki (choć ja nadal uparcie twierdzę, że są pyszne i piękne :D). Pozdrowionka!

      Usuń

Dziękuję za słówko:)